© Zorro producties

ARNHEM – Een nieuwe stad tegen Arnhem aan, zodat onze provinciehoofdstad straks de vijfde metropool van Nederland wordt. Dat is de grote droom van demograaf Jan Latten, zo vertelt hij vrijdagavond in De Week van Gelderland.

De plannen van Latten, voormalig hoofddemograaf bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, komen voort uit het voornemen van de overheid om in de komende tien jaar 900.000 woningen te bouwen. “Hugo de Jonge (minister van Volkshuisvesting, red.) wil ook in Gelderland 100.000 huizen bouwen, verspreid over Arnhem en Nijmegen. Maar waarom pakken we het niet gedurfder aan? Er komen immers een miljoen mensen bij in Nederland en er wordt nu al gestreden om de ruimte”, aldus Latten, die al jaren kritisch is op het migratiebeleid en de bevolkingsgroei.

Lees het hele artikel op de website van Omroep Gelderland | Lees op de profielpagina meer over de spreker Jan Latten of neem contact op via de contactpagina.

janlatten